ПРЕДСТАВЉЕН ПРОЈЕКАТ ТРЕЋЕ ТРАКЕ ПРЕКО РОМАНИЈЕ

0
99

У Градској управи Источно Сарајево данас је одржана презентација пројекта изградње додатне траке за спора возила на дионици магистралног пута Подроманија–Сумбуловац, превој Романија.

Вриједност пројекта, који су презентовали представници предузећа „Путеви Републике Српске“, је шест милиона КМ, а очекивани период извођења радова је 24 мјесеца, саопштено је из Градске управе.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић захвалио је представницима предузећа „Путеви Републике Српске“ јер су, како је рекао, озбиљно приступили реализацији договора који је постигнут на недавно одржаном састанку са предсједником Републике Милорадом Додиком и веома брзо започели конкретне активности.

Он је нагласио да је изградња такозване треће траке преко Романије приоритетан пројекат из области саобраћајне инфраструктуре на подручју Источног Сарајева, али и цијеле регије.

„У наредном, двогодишњем, периоду настојаћемо да, у сарадњи са Владом Републике Српске обезбиједимо средства за реализацију овог пројекта, те да већ у другој половини ове године, након што се заврши ревизија пројекта, стекнемо услове за расписивање тендера за извођење радова. Обавеза наших локалних заједница јесте да у наредна два мјесеца ријешимо питање експропријације земљишта“, рекао је Ћосић.

Главни пројекат предвиђа изградњу такозване треће саобраћајне траке на релацији од Мокрог у општини Пале до Подроманије у општини Соколац. Додатна трака биће изграђена на двије дионице пута, укупне дужине 7.200 метара и ширине 11,50 метара.

Градоначелник и начелници општина искористили су овај састанак да делегирају и друга питања из надлежности „Путева Републике Српске“ која би требало приоритетно рјешавати, као што су додатно обезбјеђивање дионице пута Хан Дервента-Сумбуловац, која је означена црном тачком због великог броја саобраћајних незгода, те рехабилитација пута Јасик-Брус и враћање категорије регионалног пута саобраћајници Брус-Јасик-Враца.

Пројекат су представили вршилац дужности директора „Путеви Републике Српске“ Милан Дакић и вршилац дужности извршног директора за техничке послове Мирослав Јанковић.