Младе атлетичарке „Гласинца“ успјешне у Тузли

0
114

На градском стадиону Тушањ у Тузли јуче је одржано Првенство Босне и Херцеговине за пионире и пионирке. На овом престижном такмичењу, које је окупило преко 200 такмичара из ове узрасне категорије, наступиле су и младе, перспективне пионирке Атлетског клуба ,,Гласинац“.
Тренер Атлетског клуба ,,Гласинац“ Александар Лучић навео је да су и поред изузетно јаке конкуренције, која је у просјеку бројала око 30 такмичара по дисциплини, младе соколачке атлетичарке постигле запажене резултате.
– Јана Јакшић је освојила сребрну медаљу у трчању на 300м, док је њена клубска другарица Андреа Нинковић понијела бронзану медаљу у дисциплини бацање кугле. Клуб је имао успјешан наступ и у дисциплини штафета (4×100м) у којој су Ана Мимић, Нина Мировић, Јана Јакшић и Јована Радоњић избориле 3. мјесто. Катарина Јововић је у изузетно јакој конкуренцији заузела 5. мјесто у бацању вортекса – прецизирао је Лучић.

Такмичарке су у Тузлу ишле поред тренера Лучића и у пратњи тренера Неђа Ђуровића. Према њиховим ријечима, презадовољни су постигнутим резултатима, имајући у виду да су све такмичарке постигле нове личне рекорде и на најбољи могући начин отвориле такмичарску сезону 2024. године.