ПРВЕНСТВО БИХ У ЏУДОУ ОКУПИЛО 350 ТАКМИЧАРА

Република Српска - Пале - спорт

0
53
Фото: СРНА

Првенство БиХ у џудоу за млађе пионире и кадете које се одржава на Палама окупило је 350 такмичара из 40 клубова из Републике Српске и Федерације БиХ.

Такмичари су изразили задовољство организацијом Првенства БиХ у џудоу које им много значи јер пласманом са овога такмичења одлази се на првенство Балкана, Европе и свијета.

Предсједник Џудо савеза Републике Српске Дражен Суботић изјавио је новинарима да су задовољни одзивом такмичара, додајући да ће финалисти данашњег Првенства ући у репрезентацију и стећи право да наступају на међународним турнирима и првенствима.

Он је рекао да ће и такмичари који заузму треће мјесто, по новим правилима, моћи да наступају на балканским првенствима у својим узрасним категоријама.

Суботић, који је и тренер „Романије“, изјавио је да овај клуб представљају перспективни такмичари који постижу добре резултате, те се нада да ће тако бити и данас.

Представник Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске Раде Гвозден рекао је да му је част што присуствује овом такмичењу, додајући да ће ресорно министарство, у сарадњи са џудо клубовима из Српске, радити на омасовљењу овог спорта.

Начелник општине Пале Бошко Југовић захвалио је свима који су допринијели да такмичење буде одржано јер сматра важним да се окупљају млади спортисти од којих ће сигурно неко бити у самом врху џудо свијета.

„Зато је важно да спортистима обезбиједимо услове, а општина је увијек ту уз њих. Локална заједница је и претходних година била уз Џудо савез Републике Српске и паљанске џудо клубове `Романија` и `Рајко Кушић` у којима имају вриједне џудисте и свјетске прваке“, истакао је Југовић.

Такмичење се одржава у Спортско-пословном центру „Пеки“ под покровитељством Џудо савеза Републике Српске и Џудо савеза БиХ, а технички организатор је Џудо клуб „Романија“ са Пала.