12.мај – Међународни дан медицинских сестара и техничара (ФОТО)

0
76

Међународни дан медицинских сестара и техничара обиљежава се сваке године 12. маја. Овогодишњи слоган Међународниг вијећа медицинских сестара и техничара је “Наше медицинске сестре, наша будућност”, указује на важност медицинских сестара за будућност здравствених система.

У ЈЗУ Болници „Србија“ Источно Сарајево запослено је 237 медицинских сестара и техничара који су стуб наше здравствене установе и без којих здравствени систем не би могао функционисати.

Медицинске сестре и техничари наше установе, одлазе на едукације у друге градове и унапређују своје знање, како би пацијентима пружили што бољу његу. У Болници су се организовале едукације медицинских сестара и техничара, којима су могле присустовати и сестре из других здравствених установа, а у протеклих пар мјесеци ради се константно на интерним едукацијама.

Сваку медицинску сестру треба да одликују хуманост, несебичност и посвећеност послу, али знање и искуство су нешто што је пресудно да би се сваки пацијент осјећао сигурно у рукама медицинског особља.

Захваљујемо им се за сав рад, посвећеност, стручност, знање, несебичну бригу и пажњу коју сваки дан посвећују нашим пацијентима.

Међународни дан медицинских сестара и техничара обиљежава се сваке године 12. маја, јер је тада рођена Флоренце Нигхтингале, медицинска сестра која је позната по оснивању модерног сестринства.

Свим медицинским сестрама и техничарима који даноноћно брину о пацијентима свих узраста, честитамо њихов дан!