КЛИЗАВИ КОЛОВОЗИ, УСПОРЕН САОБРАЋАЈ НА ЛОКАЦИЈАМА РАДОВА

0
17

У појединим крајевима Републике Српске и Федерације БиХ коловози су мокри и клизави, а на путевима на којима су у току радови, саобраћа се уз измијењен режим вожње.

Возачима из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске савјетују максимално опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

На магистралноим путу Бијељина – Брчко, у рејону Доње Чађавице, саобраћај се, због радова, од 7.00 до 17.00 часова одвија успорено једном траком.

Због изградње кружне раскрснице у Требињу, обустављен је саобраћај на укрштању улица Вука Мићуновића и Краља Петра Првог Ослободиоца, на дијелу магистралног пута и Улице Душанова.

Путничка возила се преусмјеравају околним градским саобраћајницама, а теретна возила тежа од 3,5 тоне и аутобуси пропуштаће се периодично кроз зону извођења радова, јер за ову категорију нема могућности алтернативних праваца градским саобраћајницама.

Због радова, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на путном правцу Приједор – Копривна, као и на магистралном путу Нова Топола – Клашнице.

Режим саобраћаја због радова измијењен је и на дионици магистралног пута Хан Пијесак – Соколац.

Због бушачко-минерских радова повремене су обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Љубогошта – Сумбуловац – Подроманија, на локалитету каменолома „Рогоушићи“ у трајању од пет до седам минута.

На дионици магистралног пута Добро Поље – Миљевина саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци – Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћаном траком. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја све до краја године.

На тој дионици забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу дионица Руданка – Добој због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору „Пет це“ од моста Руданка до тунела Путниково брдо два. Радови су продужени до краја године.

На магистралном путу Рача – Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћај се одвија успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња.

Клизишта успоравају саобраћај на магистралном путном правцу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову и на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

У ФБиХ на снази је обустава саобраћаја на магистралним путевима Кључ – Сански Мост, на улазу у Сански Мост, а возила су преусмјерена на обилазницу.

Због редовног сервисирања тунела Вис, 25. новембар и Граб од 8.00 часова затвара се смјер на ауто-пута Лепеница – Тарчин, а возила до завршетка радова саобраћају двосмјерно, супротном страном ауто-путса.

Радови се изводе и на магистралним путевима Немила – Лашва, Кладањ – Власеница, Тарчин – Коњиц, Јелах – Добој на Крашеву, Јабланица – Потоци у Доњој Јабланици, Чевљановићи – Нишићи, и Србљани – Босанска Крупа.

На граничним прелазима задржавања за путничка возила јутрос нису дужа од 30 минута.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила тежа од пет тона највеће дозвољене масе, па се та возила преусмјеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу да користе гранични прелаз Шепак.