„Дан дјечијих постигнућа“ – традиционална приредба деветих разреда

0
243
Фото: Инфо центар Соколац

Припремила: Жељана Поњарац  

У Основној школи „Соколац“ данас је одржана традиционална приредба деветих разреда „Дан дјечијих постигнућа“, а уручене су дипломе и награде најбољим ученицима. Од укупно 96 ученика који су похађали девете разреде, њих двадесет је имало одличан успјех и примјерено владање, а међу њима је и седам вуковаца.

Фото: Инфо центар Соколац

Вукову диплому заслужено су добили: Вања Симић, која је уједно и ђак генерације, Милица Маловић, Марија Бајагић, Бојана Дебелногић, Алекса Секулић, Тамара Шалић и Емилија Радоњић.

Фото: Инфо центар Соколац

Директор Основне школе „Соколац“ Ђорђе Рајић истакао је да период од девет година није мало и да се данас затварају врата једног поглавља у животу, али се отварају нека сљедећа и то је заправо љепота живота. Ученици који су завршили основно школовање могу и даље да дођу ако им је потребна помоћ, савјет, а једног дана и као предавачи.

  • Ове године смо имали четири одјељења деветих разреда, укупно 96 ученика. Од 96 ученика чак 20 ученика је одличних који су били примјерени свих девет година. Међу њима је и седам вуковаца. Са поносом проглашавам да је ученик генерације, ученица 9-2 разреда Вања Симић, која је према постигнућима, учешћима на такмичењима на свим нивоима, као и  ваншколским активностима и учешћем у раду Савјета ученика била најбоља. Ми такође увијек водимо рачуна да вреднујемо на адекватан начин постигнућа свих ученика, тако да смо ове године додијелили двије награде спортистима године, једном дјечаку и једној дјевојчици. Свима њима честитам од срца и може се рећи да је ово била једна успјешна генерација, рекао је директор Рајић.
Фото: Инфо центар Соколац

Носилац Вукове дипломе Вања Симић, истакла је да јој је основно школовање донијело само лијепе успомене, а оних мање лијепих има мало и нису вриједне памћења. Још увијек је неодлучна шта жели уписати, али ће то свакако бити или у Сокоцу или у Палама. Захвална је наставницима на несебичној помоћи и дјељењу знања, али и својим другарима без којих би до овог успјеха било теже стићи.

Фото: Инфо центар Соколац

Одлични ђаци основне школе су: Катарина Тошић, Јована Чајевић, Лазар Чолаковић, Немања Савчић, Васил Војиновић, Катарина Поповић, Иван Боровчанин, Марија Нешковић, Павле Ерић, Даница Станар, Јована Бакмаз, Игор Ђуровић, Драган Томић.

Титулу спортисте године понио је Лука Војиновић, а спортисткиња године је Емилија Радоњић.

Фото: Инфо центар Соколац

Разредне старјешине које су успјешно извеле 2023/24. генерацију матураната су: Наташа Цвијетић, Сузана Арбиња, Јадранка Јанковић и Радмила Зорановић.

Шетњом низ град, 6. јуна, матуранти ће обиљежити прославу мале матуре. Дефиле креће у 18 часова од основне школе, до платоа Општине, затим шетњом низ град. Журка је оно чему се ученици и професори највише радују јер је то најбољи начин да се прослави крај деветогодишњег школовања.