БЕЗ ПРОБЛЕМА У САОБРАЋАЈУ

Република Српска, ФБиХ - путеви

0
39
Фото: Инфо центар Соколац

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/саобраћај се одвија без проблема, а услови за вожњу су повољни, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На дионицама које пролазе кроз усјеке могући су одрони.

Саобраћај је због радова обустављен на магистралном путу Црна Ријека-Јајце, те преусмјерен на пут преко Мркоњић Града и Језера.

На магистралном путу Гацко-Тјентиште, у мјесту Саставци, због радова, саобраћај се од 7.00 до 17.00 часова одвија успорено, једном траком, уз могуће краткотрајне застоје.

Повремених обустава саобраћаја због бушачко-минерских радова биће на дионици магистралног пута Љубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома „Рогоушићи“ у мјесту Пале до 19. јула у трајању од пет до седам минута.

Повремених обустава саобраћаја два пута дневно у трајању од пет до седам минута, до 10. јула, биће због минерских радова на дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта, на локалитету Хан Дервента, општина Пале.

Минерски радови у току су и на дионици магистралног пута Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрица до 13. августа.

До 8. јула због радова минирања на каменолому „Грапска-Костајница“ биће привремених обустава саобраћаја на дионици регионалног пута Добој-Модрича, у мјесту Костајница.

Због деминирања терена на путном правцу Брчко-Церик, Малезијски пут, сваког радног дана од 8.00 до 16.00 часова актуелне су получасовне обуставе саобраћаја, уз десетоминутна пропуштања. Сви возачи, који се крећу од Церика ка Брчком треба да користе обилазницу преко Брке за Брчко, а у супротном смјеру Брчко-Церик обилазницу на кружном току преко Брке за Церик.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, саобраћај се одвија успорено, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Саобраћај се одвија једном траком због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача. Саобраћај регулише привремено постављена сигнализација, а брзина кретања возила ограничена је на 30 километара на час. На мосту је забрањен саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 30 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору „Пет це“ од моста Руданка, укључујући мост, до тунела Путниково брдо два, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка-Добој.

На регионалном путу Разбој–Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона, на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника.

На Мосту краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар-Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Од 2. јуна на снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље, због оштећења коловоза.

На дионици магистралног пута Приједор-Тукови, у Улици краља Александра у Приједору од данас од 7.00 часова, због извођења радова, саобраћај ће бити потпуно обустављен. Обустава ће трајати до завршетка радова.

Због постављања расвјете у тунелу „Сијерачке стијене“ измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина уз постављену привремену саобраћајну сигнализацију.

На магистралном путу Кључ-Сански Мост, на улазу у Сански Мост, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила преко пет тона највеће дозвољене масе, која се преусмјеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити Шепак.