Одржано предавање „Оружје не штити, оружје убија“ за соколачке основце и средњошколце

0
102
Фото: Инфо центар Соколац

Припремила: Жељана Поњарац 

У оквиру кампање Министарства унутрашњих послова Републике Српске /МУП-а РС/ „Оружје не штити, оружје убија“ данас су полицијски службеници Полицијске станице Соколац одржали предавање ученицима средње и основне школе у Сокоцу на поменуту тему.

Фото: Инфо центар Соколац

Ова кампања има за циљ да информише дјецу, родитеље и просвјетне раднике о самим опасностима и посљедицама незаконитог кориштења оружја и минско-експлозивних направа. Такође, овим предавањем настоје упознати дјецу са санкцијама које кориштење оружја носи са собом и који су прописани Кривичним закоником Републике Српске, Законом о јавном реду и миру и Законом о оружју и муницији. Скреће се пажња и на лица која имају у посједу легално оружје, како да рукују истим и обезбиједе његово чување, како не би дошло до нежељених  посљедица, поручили су данас полицијски службеници Полицијске станице Соколац.

Према њиховим ријечима ова кампања се показала веома ефикасном, јер се у посљедњих пар година на подручју наше општине као и регије није десио ни један случај везан за данашњу тему.

Фото: Инфо центар Соколац

Замјеник директора Основне школе „Соколац“ Томислав Тамбурић, изразио је захвалност Полицијској станици Соколац и њеним службеницима за одличну досадашњу сарадњу.

  • Предавања која полицијски службеници организују су честа и са тематиком која је тренутно актуелна, а из њих се заиста много може научити. Тема о злоупотреби оружја од стране дјеце и одраслих је актуелна тема, јер смо и сами свједоци, преко медија и других средстава информисања, да се често дешавају такви инциденти. Мислим да дјеца нису у потпуности свјесна какве посљедице може да изазове кориштење оружја, тако да је ово јако добра тема и надам се да ћемо данас сви нешто ново научити, рекао је Тамбурић.
Фото: Инфо центар Соколац

Министарство унутрашњих послова /МУП/ и ове године у периоду од 20. маја до 14. јуна спроводи кампању „Оружје не штити, оружје убија“ чији је циљ да упозна дјецу школског узраста са потенцијалним опасностима које представља незаконита употреба ватреног оружја, као и руковање минско-експлозивним средствима.

Фото: Инфо центар Соколац