Начелници општина Соколац и Рогатица потписали споразум о свеобухватној сарадњи са општином Обреновац

0
40

Начелници општина Соколац и Рогатица Милован Бјелица и Милорад Јагодић јуче су у увертири Свесрпског сабора, у Обреновцу потписали споразум о свеобухватној сарадњи са Градском општином Обреновац са предсједником општине Обреновац Милошем Станојевићем.

Споразум обухвата рад на развоју партнерских односа и планирању, осмишљавању и реализацији пројеката од заједничког интереса за развој локалних заједница потписница овог Споразума.

Предвиђено је повремено организовање заједничких састанака ради разматрања информација о заједничким плановима, програмима и активностима.

Укључује развијање сарадње на културном, спортском плану и у области образовања,

Договорено је развијање сарадње и солидарне подршке у случајевима елементарних непогода или других вандредних ситуација у складу са финансијским могућностима које никада није ни довођено у питање, а сада је укључено и у Споразум.

Овим је договорен и рад на заједничком организовању привредно политичких делегација ради путовања у земље- инвеститоре и упознавање страних инвеститора са могућностима улагања у локалне заједнице.

Предсједник београдске општине Обреновац позвао је овом приликом начелнике Бјелицу и Јагодића на славу општине Обреновац, Тројчиндан, како би наставили и додатно продубили сарадњу између Сокоца, Рогатице и Обреновца.