До краја јуна пријаве за додјелу „Кочићеве награде“

0
40
До краја јуна пријаве за додјелу "Кочићеве награде"
Јавни позив за додјелу „Кочићеве награде“ за 2024. годину је у току, а како наводе организатори пријаве су могу слати до краја јуна.

Како је наведено у позиву који је објавио Организациони одбор 59. Кочићевог збора – „Кочићева награда“ додјељује се за цјелокупно дјело писано на српском језику из области књижевности, лингвистике и књижевне критике које одликују високе научне, умјетничке и стручне вриједности у духу Кочићевог стваралаштва.

Ова награда се састоји од Повеље и новчане награде, која је ове године повећана на износ од 5.000 КМ.

– Кандидата за „Кочићеву награду“ могу предложити удружења књижевника, издавачи, библиотеке, образовне и научне институције из области српског језика и књижевности, те појединци, уз обавезу да приједлог буде достављен у писаној форми са образложењем – наводе организатори.

Како су истакли приједлози се достављају Одјељењу за друштвене дјелатности Градске управе Града Бањалука, путем пријемне канцеларије Градске управе – канцеларија 14, у затвореној коверти, са назнаком: за додјелу „Кочићеве награде“ за 2024. годину, или путем поште – препоручено, на адресу: Град Бања Лука, Градска управа, Одјељење за друштвене дјелатности, Трг српских владара 1, 78 000 Бања Лука.

Напоменули су да ће „Кочићева награда“ биће уручена лауреату на свечаној академији која ће бити организована у оквиру овогодишњег „59. Кочићевог збора“.