МЈЕСТИМИЧНО ВЛАЖНИ КОЛОВОЗИ, МАГЛА НА ПОЈЕДИНИМ ДИОНИЦАМА

0
72

У Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија по мјестимично мокрим или влажним коловозима, а због магле на појединим дионицама у котлинама и уз ријечне токове, као и у вишим предјелима, смањена је видљивост, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због неопходних радова обустављен је саобраћај на магистралном путу Црна Ријека – Јајце, те преусмјерен на пут преко Мркоњић Града и Језера, као и на дионици магистралног правца Приједор-Тукови, у Улици краља Александра у Приједору.

Измјењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина због постављања расвјете у тунелу „Сијерачке стијене“, као и на ауто-путу Градишка – Бањалука те због радова на мосту „Богдановац“.

Режим саобраћаја измијењен је и на магистралном путу Нова Топола-Клашнице један због радова на рехабилитацији коловоза, као и на дионице магистралног правца Хан Пијесак два – Соколац и на траси Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/.

Ради искључивања и укључивања на терен механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на коридору „Пет це“ од моста Руданка /укључујући мост/ до тунела Путниково брдо два, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка-Добој.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један – Нова Топола, измијењен је режим у одвијању саобраћаја, а због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка – Нова Топола и Чатрња – Градишка, такође, је измијењен режим саобраћаја.

Једном саобраћајном траком, уз могуће краткотрајне застоје, од 7.00 до 17.00 часова саобраћај се одвија успорено на магистралном путу Гацко-Тјентиште, у мјесту Саставци, те на дионици магистралног пута Добро Поље – Миљевина.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћајном траком, док је забрањен прелазак возилима чија је маса виша од 30 тона.

Једном коловозном траком саобраћај се одвија и на регионалном путу Укрина – Горња Вијака због активираних клизишта, а успорен је и на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, те на регионалном путу Разбој – Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Повремене петоминутне обуставе саобраћаја због извођења бушачко-минерских радова на снази су на дионици магистралног пута Љубогошта – Сумбуловац – Подроманија, на локалитету каменолома Рогоушићи у мјесту Пале, као и на дијелу магистралног пута Подроманија – Доња Љубогошта, на локалитету Хан Дервента.

Због минирања терена на каменолому „Грапска-Костајница“ повремене обуставе саобраћаја биће на снази и на дионици регионалног пута Добој-Модрича, у мјесту Костајница, а минерски радови изводе се и на магистралном путу Сарајево – Фоча, дионица Трново – Миљевина, у кањону ријеке Бистрица.

У ФБиХ обустављен је саобраћај на магистралном путу Кључ-Сански Мост /на улазу у Сански Мост/ и преусмјерен на обилазницу.

Получасовне обуставе саобраћаја на снази су на правцу Брчко – Церик /Малезијски пут/ радним даном од 8.00 до 16.00 часова због деминирања терена, а деминерски радови изводе се и на путу Лопаре – Челић код скретања за Брусницу.

Санациони радови актуелни су и на магистралним путевима: Цазин – Велика Кладуша, Лашва – Каоник, Лукавац – Шићки Брод, Србљани – Босанска Крупа, Бугојно – Горњи Вакуф/Ускопље, Јабланица – Прозор, Тарчин – Коњиц, Кладањ – Власеница /Гојсалићи/, Јелах – Добој /Каруше/ и Чевљановићи – Нишићи.

На граничним прелазима у БиХ задржавања су тренутно краткотрајна.

Због радова у Херцеговачкој улици у Метковићу затворен је гранични прелаз Габела Поље, па се возила преусмјераву на прелазе Дољани и Нова Села.