САОБРАЋАЈ ЈУТРОС УМЈЕРЕНОГ ИНТЕНЗИТЕТА

0
43

Саобраћај је јутрос умјереног, а током дана очекује се да буде појачаног интензитета на већини путева у Републици Српској и поједином граничним прелазима, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Коловози су претежно суви, а учесницима у саобраћају се савјетује да возе опрезно, да буду стрпљиви и поштују саобраћајне прописе.

Саобраћај је због неопходних радова обустављен на магистралном путу Црна Ријека-Јајце, те преусмјерен на пут преко Мркоњић Града и Језера. Обустава саобраћаја је и у Приједору у Улици краља Александра на дионици магистралног пута Приједор-Тукови.

На магистралном путу Гацко-Тјентиште, у мјесту Саставци, због радова се вози једном траком, уз могуће краткотрајне застоје.

Због постављања расвјете у тунелу „Сијерачке стијене“ измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, као и на ауто-путу Градишка-Бањалука због радова на мосту „Богдановац“.

Због радова на магистралном путу Нова Топола-Клашнице измијењен је режим у одвијању саобраћаја, а до повремених обустава долази и на регионалном путу Добој-Модрича у Костајници због минирања у каменолому „Грапска-Костајница“. Режим саобраћаја измијењен је због радова и на магистралном путном правцу Приједор-Копривна.

Саобраћај ће повремено бити обустављан на дионици магистралног пута Љубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома „Рогоушићи“ због извођења радова. Обуставе ће бити петоминутне и трајаће до 19. јула.

На локалитету Хан Дервента у општини Пале због минерских радова долази до повремене обуставе саобраћаја на дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, а измјене су због радова и на дионици магистралног пута Хан Пијесак-Соколац.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћаном траком. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја све до краја године.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу дионица Руданка-Добој због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору „Пет це“ од моста Руданка до тунела Путниково брдо два. Радови су продужени до краја године.

Клизишта успоравају саобраћај на магистралном путном правцу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову и на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На регионалном путу Станари-Руданка, на превоју Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

До повремене обуставе саобраћаја, због извођења минерских радова, долази на дионици магистралног пута Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице.

У Федерацији БиХ санациони радови су актуелни на магистралним путевима Цазин-Велика Кладуша, Лашва-Каоник, Лукавац-Шићки Брод, Бугојно-Горњи Вакуф/Ускопље, Јабланица-Прозор, Тарчин-Коњиц, Кладањ-Власеница /Гојсалићи/, Јелах-Добој /Каруше/ и Чевљановићи-Нишићи.

На мјестима извођења радова саобраћај се одвија успорено.

На граничним прелазима задржавања су јутрос краткотрајна.

Због радова у Метковићу затворен је гранични прелаз Габела Поље. Саобраћај се преусмјерава на граничне прелазе Дољани и Бијача.

На граничном прелазу Каракај /код Зворника/ забрањен је саобраћај за возила изнад пет тона највеће дозвољене масе. Теретна возила преусмјеравају се на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити прелаз Шепак.