ДАНАС ПОЧИЊЕ ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО У БОКСУ ЗА ДЈЕЧАКЕ И ДЈЕВОЈЧИЦЕ

0
111
Фото: СРНА

Члан „Гласинца“ Александар Вељовић, у оквиру репрезентације БиХ, учествоваће на Европском првенству у боксу за јуниоре које почиње данас у Сарајеву и трајаће до 1. јула, рекао је Срни тренер овог соколаког боксерског клуба Предраг Бартула.

Он је подсјетио да је Александар брат успјешног боксера Луке Вељовића, члана репрезентације БиХ, што је, како каже, куризитет јер је мало спортова у којима два брата наступају у различитим нивоима на европским првенствима.

Фото: СРНА

Тренер „Гласинца“ очекује од младог Вељовића да оствари добар резултат и покаже шта зна у својој категорији – 52 килограма, дјечаци 15 и 16 година, иако је конкуренција изузетно јака.

Он је нагласио да на овом првенству учествује и 12 боксера из БиХ /10 дјечака и двије дјевојчице/.

Бартула, који је и предсједник Управног одбора Боксерског савеза БиХ, је нагласио да се за Европско првенство пријавило 375 такмичара из 28 земаља и да очекује да ће наредних дана бокс бити у жижи спортских догађаја у БиХ, јер је ово Европско првенство једно од највећих такмичења која су се до сада одржавала у БиХ.

„Ми смо спремни за такмичења и вјерујемо да ће све протећи у њајбољем реду“, поручио је Бартула из Боксерског савеза БиХ.

Бартула је подсјетио да је Боксерски савез БиХ добио подршку Европске боксерске федерације да у Бањалуци буде одржано исто такмичење, али за узраст дјеце школараца, узраста 13 и 14 година од 1. до 13. августа.