Данас меч боксера Александра Вељовића на Европском првенству

0
73

Члан Боксерског клуба „Гласинац“ Александар Вељовић данас има меч у 17.30 часова на Европском првенству у боксу за јуниоре у Сарајеву, гдје наступа у оквиру репрезентације Босне и Херцеговине, најавио је за „Инфо центар“ тренер овог клуба Предраг Бартула.

Он је прецизирао да ће се Вељовић борити против такмичара из Мађарске, арапског поријекла, а уколико побједи, борба за медаљу ће бити против боксера из Молдавије.

  • Александар је брат успјешног боксера Луке Вељовића, члана репрезентације БиХ, што је веома необично јер је мало спортова у којима два брата наступају у различитим нивоима на европским првенствима. Очекујем да млади Вељовић оствари добар резултат и покаже шта зна у својој категорији – 52 килограма, дјечаци 15 и 16 година, иако је конкуренција изузетно јака – нагласио је Бартула, који је и предсједник Управног одбора Боксерског савеза Босне и Херцеговине.

Он је додао да на овом првенству учествује 12 боксера из БиХ, десет дјечака и двије дјевојчице, на коме се пријавило 375 такмичара из 28 земаља.

Према његовим ријечима, наредних дана бокс ће бити у жижи спортских догађаја у БиХ, јер је ово Европско првенство једно од највећих такмичења која су се до сада одржавала у БиХ, а траје до 1. јула.

Читаво Европско првенство се може пратити путем „You tube“ канала Европске боксерске федерације.