„РУСКА ГАЗЕТА“ О ПРИЈЕМУ ПРЕДСЈЕДНИКА СРПСКЕ ЗА СПОРТИСТЕ

0
33

Предсједник Републике Српске Милорад Додик организовао је пријем за спористе из Српске који су учествовали на Спортским играма БРИКС-а у Казању, што је прво међународно такмичење на којем су наступили под својом заставом и симболима, преноси „Руска газета“.

Руски дневник преноси да се репрезентација Републике Српске вратила са Спортских игара БРИКС-а са три бронзане медаље.

Предсједник Републике Српске је, како преноси лист, обећао да ће сви учесници Спортских игара БРИКС-а добити по 10.000 КМ, а они који освоје медаље по 20.000.

  • Надам се да је искуство које сте стекли било драгоцјено и позитивно, рекао је Додик, који се спортистима у име Републике Српске захвалио на учешћу у репрезентацији.

„Руска газета“ преноси да је тим Републике Српске први пут наступио на међународним такмичењима под својом заставом и симболима и да су га у Руској Федерацији представљала 64 спортиста у осам спортова.

Шеф Клуба СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић у интервјуу за „Руску газету“ истакла је значај учешћа српских спортиста на Спортским играма БРИКС-а.

  • Неопходно је искључити спорт из политике, организовати догађаје без забране на основу националности и не дозволити политичку дисквалификацију учесника, рекла је Вулићева.

Она је истака да спорт треба да уједини народе и државе, а не да постане механизам политичког притиска.

Спортске игре БРИКС-а одржане су од 12. до 24. јуна. Русија је први пут била домаћин такмичења на којем је оборен рекорд по броју земља учесника – 82, спортиста – 2.852 и комплета медаља – 375.

У оквиру овог спортском догађаја одржан је и састанак министара спорта земаља БРИКС-а на којем је одлучено да домаћин наредних Спортских игара буде Бразил.