Башевић: Почиње реконструкција и асфалтирање саобраћајне мреже у нашој локалној заједници

Укупна вриједност радова преко 650. 000 КМ

0
200
Фотографија уступљена Инфо центру

Захваљујући ранијим договорима са Владом Републике Српске и ЈП “Путеви Републике Српске” општина Соколац је у претходном периоду доживјела и доживљава значајан инфраструктурни напредак, када је успјешно завршена реконструкција и асфалтирање дионице транзитног пута у склопу пројекта реконструкције магистралног пута Зворник – Соколац – рекао је посланик у Народној скупштини РС и директор ШГ „Романија“Соколац Страхиња Башевић.

Такође подсјећамо да је реализована и потпуна реконструкција и изградња раскрснице на укрштању пута (М-1)115, на дионици Соколац – Подроманија и улице Цара Лазара, чија је вриједност радова била 650.000 КМ- рекао је он.

  • На нашу иницијативу, јуче сам у Влади Републике Српске и ЈП “Путеви Републике Српске” успио да потврдим раније договорену реализацију значајних пројеката за Соколац у предстојећем периоду који су дио ширег плана унапређења саобраћајне мреже у нашој локалној заједници а међу њима су :
  • Асфалтирање и реконструкција дионице регионалног пута Соколац – Олово ( према насељу Лазе ) ,
  • Реконструкција и асфалтирање улице Балтићи према Пуховцу,
  • Реконструкција и асфалтирање улице Миланка Витомира (насеље Јелен),
    чија је укупна вриједност радова преко 650.000 конвертабилних марака.
  • Такође, захваљујући нашој иницијативи и разумјевању градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића, Градска управа Источно Сарајево, намјерава да започне изградњу и реконструкцију главне саобраћајнице кроз Соколац (Улице Цара Лазара са помоћним улицама). Провођење поступка јавне набавке је при крају и убрзо се очекује почетак радова при чему је укупна вриједност реализације радова око 1.300,000 KM. Реконструкција осталих улица у Сокоцу планирана је да се ради у наредном периоду.

Према ријечима Башевића у смислу рјешавања једног од приоритетних проблема путне инфраструктуре, који отежава свакодневни живот, ови пројекти укључују реконструкцију и модернизацију путева и градских улица, а самим тим побољшавају укупан квалитет живота свих грађана па су од великог значаја за нашу локалну заједницу.

Потребно је радити на реалним стварима и рјешавати конкретне проблеме који се тичу свих нас- закључио је он на крају.