ПОЗНАТ НОВАКОВ ПУТ НА ВИМБЛДОНУ

Припремио: Павле Боровчанин

0
90

Најбољи тенисер свих времена Новак Ђоковић одлучио је ипак да три седмице након операције менискуса десног кољена заигра на Вимблдону.

Јуче је у Лондону одржан жријеб, и познат је пут ка титули Новака и његових главних конкурената за титулу Јаника Синера и Карлоса Алкараза.

Новак ће на турниру бити други носилац, након што је после Роланд Гароса изгубио прво мјесто.

У својој половини жријеба Новак је избјегао Алкараза у полуфиналу, који је на Синеровој страни, а у Новаковом дијелу је Саша Зверев.

У првом колу Новак ће играти против квалификанта из Чешке Вита Коприве. Уколико прође, Новака у другом колу очекује побједника меч квалификанта Алехандра Мороа Кањаса и Џејкоба Фернлија.

Први носилац на Новаковом путу је у трећем колу, када је могућ дуел са 30 носиоцем Томасом Мартином Ечеверијем.

Потенцијални Новаков ривал у осмини финала је Холгер Руне, у четвртфиналу Новака потенцијално очекује меч са Хубертом Хуркачем, у полуфиналу са Сашом Зверевим, а у финалу са Јаником Синером.

Бранилац титуле Карлос Алкараз турнир почиње против Естонца Марка Лајала, док га у потенцијалном другу колу очекује побједник меча Александра Вукића и Себастијана Офнера.

У трећем колу потенцијални ривал је 29 носилац Френсис Тијафо, у осмини финала Себастијан Баез или Уго Амбер, у четвртфиналу потенцијални дуел са 8 носиоцем Каспером Рудом, а у полуфиналу могући дерби са Јаником Синером.

Први тенисер свијета Јаник Синер почиње турнир против Њемца Јаника Ханфмана.

Већ у другом колу Синер имала потенцијалну мину, а то је његов сународник, некадашњи финалиста Вимблдона Матео Беретини.

Потенцијални ривал у трећем колу је 27 носилац Холанђанин Талон Грикспур, у осмини финала Бен Шелтон, у четвртфиналу Данил Медведев, у полуфиналу као што сам већ рекао Алкаразом, док је потенцијално у финалу вјероватно најишчекиванији меч са Новаком Ђоковићем.

Миомир Кецмановић у првом колу игра против Сумита Нагала, Душан Лајовић против Григора Димитрова, док Ласло Ђере игра са Луком Пујом.