Стартовала 4. брдска бициклистичка вожња „Романија зове“ (ФОТО)

0
126
Фото: Инфо центар Соколац

У Сокоцу је данас стартовала четврта по реду брдска бициклистичка вожња „Романија зове“ која је окупила око 200 учесника из Републике Српске, Босне и Херцеговине, Србије, Словеније и Црне Горе, пред којима је стаза дужине 45 километара.

Фото: Инфо центар Соколац

Један од организатора  Бане Биљић навео је да је ово највећи одзив учесника до сада, те да ће се трудити да сваке године буде још боље.

  • Ове године имали смо част да угостимо учеснике Чикер МТБ маратона „Бициклом по Србији и Републици Српској“, који је познат по вишедневним турама. Имали су десет етапа у десет дана. Кренули су из Краљева и ово им је седма етапа гдје ће возити један дио са нама, првих 20 километара, а затим се одвајају ка Палама, а ми идемо за Соколац. Возимо се стазама преко, Ћаварина, Озерковића, Новосеоца, Романије, па преко Пуховца све до Спортске дворане. Позвали смо и наше најмлађе суграђане да се провозају са учесницима од Спорстке дворане, низ улицу Цара Лазара, па назад преко стадиона уз пратњу чланова Друштва љубитеља бициклизма „Романија сајклинг“ и припадника Полицијске станице Соколац. Данас је ту око 60 малишана – нагласио је Биљић.
Фото: Инфо центар Соколац

Предсједник Планинско – бициклистичког клуба „Чикер“ из Краљева Радослав Голубовић је истакао да му је веома драго што су успјели направити договор са пријатељима из Сокоца да обједине двије манифестације.

  • Увезали смо наш Чикер МТБ маратон „Бициклом по Србији и Републици Српској“ који је пре седам дана кренуо из Краљева и бициклистичку трку „Романија зове“, на којој наши чланови учествују сваке године. Ове године, возићемо пола њиховог круга заједно, након чега ћемо се раздвојити и наставити за Пале. Од Краљева смо прошли Ариље, Златибор, Тару, Вишеград, Рогатицу, Соколац, Пале, сутра возимо Јахорину и маратон се завршава прекосутра, када се организовано враћамо за Краљево. Организатори бициклизма у Сокоцу су почетници али су веома брзо напредовали и ми већ сада од њих преписујемо нешто. Заиста су сјајна група младих људи, која је спремна жртвовати своје време што је реткост данас. Потребно је задржати и тај интензитет, понекад дође и до засићења, а то одлично знам јер ми нашу трку организујемо већ дванаест година – додао је Голубовић.
Фото: Инфо центар Соколац

По први пут бициклом овим крајевима иде Вања из Љубљане у Словенији, која се бициклизмом, како каже бави око 25 година.

  • Јако уживам јер је прекрасна природа и упознала сам пуно фантастичних људи. Одушевљена сам како је лијепо, стазе су нам супер, доста захтјевне, али идемо, полако и сигурно – поручила је она.
Фото: Инфо центар Соколац

Синиша Бајић из Београда, иначе родом из Босанског Петровца, истиче да долази на трку „Романија зове“ трећи пут заредом, што довољно говори о томе какви су утисци са овог догађаја.

  • Овде је за класу лепше од било које вожње у Србији. Не бавим се тиме, али сам завршио Шумарски факултет и могу да констатујем да никад оволико шуме белог бора нисам видио, док нисам дошао на Романију. Прелепо је и апслолутно позив свима да доћу – закључио је он.

Организатор ове спортске манифестације је Друштво љубитеља бициклизма „Романија сајклинг“, које овим скупом жели да промовише бициклизам као активан стил живота који доноси бројне предности.