ЦИЉ ЖРИЈЕБАЊА У ЦИК-у ЈЕ МЕЂУСРПСКА ПОДЈЕЛА

0
37

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић оцијенио је да је подјела у Српској циљ резултата данашњег жријебања у Централној изборној комисији БиХ, те нагласио да је то са аспекта републичке власти неће бити допуштено.

  • Циљ жријебања је да имате једну власт на нивоу БиХ, а другу на нивоу Српске. То је најбољи начин за међусрпске сукобе, рекао је Стевандић новинарима у Бањалуци.

Он је навео да су представници Републике Српске знали од раније какав ће бити резултат, те да је таквих подјела и дуализама већ било, од чега је Српска назадовала.

  • Направили смо тада најмање ауто-путева, болница и других инфраструктурних пројеката. А, када нисмо имали тај дуализам, направљено је највише. Све то је начин да се укочи Српска. Јасно нам је ко то креира, рекао је Стевандић.

Он је поручио да Српска неће допустити ове намјере различитих фактора у БиХ и са стране.

Централна изборна комисија БиХ данас је, мимо свих законских процедура, двије године након легално и легитимно спроведених избора, извукла из бубња кандидатску листу ПДП-а на жријебању за додјелу мандата из реда српског народа из Републике Српске у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Имајући у виду да делегате из Републике Српске бира Народна скупштина Републике Српске, овим начином избора делегата не поштује се воља грађана.