БЕЗ ПРОБЛЕМА У САОБРАЋАЈУ

0
32

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај се јутрос одвија редовно, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Опрез је неопходан због одрона на дионицама у усјецима и поред камених косина.

Саобраћај је због радова обустављен на магистралном путу Црна Ријека-Јајце, те преусмјерен на пут преко Мркоњић Града и Језера.

На магистралном путу Требиње један-Требиње два у току је проширење коловоза и изградња треће траке, па је неопходно да учесници у саобраћају поштују сигнализацију.

На дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор измијењен је режим саобраћаја.

Ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору „Пет це“ од моста Руданка, укључујући мост, до тунела Путниково брдо два, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка-Добој.

На дионици магистралног пута Бродар-Рудо један у тунелу Трговишта измијењен је режим саобраћаја због постављања расвјете.

На дионици магистралног пута Приједор-Тукови, у Улици краља Александра у Приједору саобраћај је због радова потпуно обустављен.

Због постављања расвјете у тунелу „Сијерачке стијене“ измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина уз привремену сигнализацију.

Због радова на мосту „Богдановац“ измијењен је режим саобраћаја на ауто-путу Градишка-Бањалука уз постављену привремену саобраћајну сигнализацију.

На магистралном путу Гацко-Тјентиште, у мјесту Саставци, због радова, саобраћај се од 7.00 до 17.00 часова одвија успорено, једном траком, уз могуће краткотрајне застоје.

Због рехабилитације дионице магистралног пута Хан Пијесак два – Соколац измијењен је режим саобраћаја.

Због бушачко-минерских радова биже повремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Љубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома „Рогоушићи“ у мјесту Пале до 19. јула у трајању од пет до седам минута.

Због минерских радова на дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта, на локалитету Хан Дервента, општина Пале, биће повремених обустава саобраћаја два пута дневно у трајању од пет до седам минута.

Минерски радови у току су и на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново –Миљевина у кањону ријеке Бистрица до 13. августа.

Због минирања на каменолому „Грапска-Костајница“ до 8. јула биће привремених обустава саобраћаја на дионици регионалног пута Добој-Модрича, у мјесту Костајница.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном траком. Саобраћај регулише привремено постављена сигнализација, а брзина кретања возила ограничена је на 30 километара на час. На мосту је забрањен саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 30 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка – Нова Топола – Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један – Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја. Режим у одвијању саобраћаја измијењен је из због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка – Нова Топола и Чатрња-Градишка.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона, на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн.

На Мосту краља Александра у општини Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, саобраћај се одвија успорено због активираног клизишта.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћа се на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На регионалном путу Разбој – Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Због радова на дионици ауто-пута А-1 од наплатног мјеста Зеница југ до укључења на ауто-пут А-1, укључни крак према Сарајеву, данас од 12.00 часова па до окончања радова биће затворено наплатно мјесто Зеница југ. За вријеме радова укључење на аут-опут биће преусмјерено на Зеница сјевер и Лашва.

У наредних неколико дана од 7.00 до 17.00 часова због радова на излазу из Томиславграда, кружни ток према Посушју и Каменском, могуће су повремене обуставе саобраћаја од 15 до 30 минута. За вријеме обуставе обилазнице су улице Краља Твртка и Краља Звонимира.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања. До краја августа за путнички саобраћај отворен је гранични прелаз Крстац на путу Гацко-Никшић.