МИНИЋ: ГАЗДИНСТВО ПОРОДИЦЕ КУСМУК ПРИМЈЕР ДОБРЕ ПРЕРАДЕ ВОЋА

Република Српска - Пале - пољопривреда

0
48
Фото: РТВИС

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић изјавио је данас да је газдинство породице Кусмук на Палама школски примјер како обезбиједити довољне количине воћа, имати примарну, али и коначну прераду у воћну ракију.

Након што је обишао газдинставо Срете Кусмука, Минић је рекао да је данас договорено да у наредних неколико дана почне сређивање путева који воде до ових имања, наводећи да ће квалитетна путна инфраструктура бити потребна оног момента када се прошири производња.

„Свака инвестиција биће испраћена кроз правилник. Договорили смо долазак савјетодавне службе да би ова инвестиција у цијелости била испраћена кроз све подстицајне мјере“, истакао је Минић.

Он је навео да ће послије данашњег састанка са пољопривредницима и привредницима са подручја Пала сигурно и тај дио унијети у правилник да би што више помогли пољопривредним произвођачима.

Минић је нагласио да је свака инвестиција у Републице Српској битна, наводећи како је и на газдинству Кусмука дошло до проширења производње.

Он је изразио задовољство што у овом газдинству има и дјеце, које је примјер како једна породица може да својим радом обезбиједи себи средства за живот.

Осим Минића, имање породице Кусмук посјетили су начелник општине Пале Бошко Југовић, директор Завода за запошљавање Дамјан Шкипина и предсједник Привредног савјета општине Пале Недељко Елек.