ОК „Гласинац“ побједник Видовданског турнира у Граду сунца

0
165
Фотографија уступљена Инфо центру Соколац

У организацији Омладинског одбојкашког клуба „Леотар“ у Граду сунца је у протекла три дана одржан 8. Видовдански турнир у одбојци за млађе категорије, на коме је прво мјесто у категорији 2012. годиште освојио Одбојкашки клуб „Гласинац“ из Сокоца, истакла је за „Инфо центар“ тренер овог клуба Сњежана Вишњић.

Фотографија уступљена Инфо центру Соколац

За најбољу играчицу, проглашена је Сокочанка Вања Плакаловић.

  • Тренер Радмила Марковић и ја водиле смо екипу 2012. годиште и млађе одбојкашице и освојиле смо прво мјесто. Јако смо задовољне турниром, било нам је лијепо и полако али сигурно враћају нам се стари дани, када је ОК „Гласинац“ освајао пехаре и награде. Путовало је тринаест одбојкашица и два тренера. Између утакмица, одбојкашице су имале слободно вријеме које су искористиле за шетњу, дружење и купање на базену – навела је она.
Фотографија уступљена Инфо центру Соколац

Вишњић је додала да након овог турнира предстоји одлазак на МОСИ у Ужице.

  • Имамо добру екипу, те са правом можемо очекивати једну од медаља. По повратку, имаћемо малу паузу, а онда слиједи наш традиционални Илиндан спорт фест, када ће бити организована такмичења у одбојци на пијеску. Поред сениора, турнир ће бити и за пионире – прецизирала је она.
Фотографија уступљена Инфо центру Соколац

Одбојкашки клуб „Гласинац“ такмичи се у Другој лиги Републике Српске – група исток. Такмичење је у претходној сезони завршио на првом мјесту, али је ипак недостајало спортске среће у баражу за пролазак у Прву лигу. Како истиче Вишњић, у наредној сезони, циљ је исти, прва позиција која би омогућила поново бараж и борбу за овај ранг такмичења.