ПОВОЉНИ УСЛОВИ ЗА ВОЖЊУ, НЕМА ГУЖВЕ НА ГРАНИЧНИМ ПРЕЛАЗИМА

Република Српска - ФБиХ - путеви

0
37
Фото: Инфо центар Соколац

Услови за вожњу јутрос су повољни, спорије се вози на локацијама на којима се изводе радови, на граничним прелазима нема задржавања, а возачима се савјетује да буду опрезни и да поштују саобраћајну сигнализацију, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Ради комеморативног скупа 11. јула у Поточарима данас је забрањен превоз експлозивних материја од 9.00 до 15.00 часова на дионици магистралног пута Цапарде-Ораховац, а сутра од 15.00 до 22.00 часа на релацији Дрињача-Милићи.

Забрана се односи и на 10. и 11. јул на магистралним путним правцима Дрињача-Коњевић Поље-Милићи, Власеница-МЕЛ-Луке, Коњевић Поље-Братунац, те регионалним путевима Дрињача –Братунац, Братунац-Сребреница и Сребреница-Зелени Јадар.

Саобраћај је због неопходних радова обустављен на магистралном путу Црна Ријека-Јајце, те преусмјерен на пут преко Мркоњић Града и Језера.

Радови се изводе и на подручју Приједора, Требиња, на путу Гацко-Тјентиште, у мјесту Саставци, због чега се саобраћај одвија успорено.

На магистралном путу Приједор-Козарац због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор измијењен је режим саобраћаја.

Измјена саобраћаја је и на дионици магистралног пута Бродар-граница Српске и Србије у тунелу Трговиште.

Због постављања расвјете у тунелу „Сијерачке стијене“ измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, као и на ауто-путу Градишка-Бањалука због радова на мосту „Богдановац“.

Због радова на магистралном путу Нова Топола-Клашнице измијењен је режим у одвијању саобраћаја, а до повремених обустава долази и на регионалном путу Добој-Модрича у Костајници због минирања у каменолому „Грапска-Костајница“.

Саобраћај ће повремено бити обустављан на дионици магистралног пута Љубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома „Рогоушићи“ због извођења радова. Обуставе ће бити петоминутне и трајаће до 19. јула.

На локалитету Хан Дервента у општини Пале због минерских радова долази до повремене обуставе саобраћаја на дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, а измјене су због радова и на дионици магистралног пута Хан Пијесак-Соколац.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћаном траком. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја све до краја године.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу дионица Руданка-Добој због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору „Пет це“ од моста Руданка до тунела Путниково брдо два. Радови су продужени до краја године.

Клизишта успоравају саобраћај на магистралном путном правцу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову и на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На регионалном путу Станари-Руданка, на превоју Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

До повремене обуставе саобраћаја, због извођења минерских радова, долази на дионици магистралног пута Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице.

У ФБиХ санациони радови актуелни су на магистралним путевима Лашва-Каоник, Кладањ-Власеница, Добро Поље-Миљевина, Чевљановићи-Нишићи и Семизовац-Средње.

До краја августа, за међународни путнички саобраћај отворен је гранични прелаз Крстац на путу Гацко-Никшић.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила изнад пет тона највеће дозвољене масе, те се преусмјеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити прелаз Шепак.