У сриједу почињу 59.МОСИ у Ужицу: СОКОЛАЦ ПРЕДСТАВЉА ОКО 45 ТАКМИЧАРА

0
128
Спортисти општине Соколац ове године, по двадесет и шести пут учествују на 59. Међуопштинским омладинским спортским играма, које ће се одржати у Ужицу у периоду од 10. до 14. јула, потврдила је за „Инфо центар“ самостални стручни сарадник за спорт и физичку културу у општини Соколац и члан Скупштине МОСИ Вера Мијатовић.
Она је прецизирала да путује око 45 такмичара заједно са вођама екипа. Отварање игара почиње Свечаним дефилеом спортиста, у сриједу у 18.00 часова, на стадиону „Радомир Антић“ у Ужицу.
Према њеним ријечима, Соколац ће предствљати спортисти у шест спортских грана са седам екипа. Атлетика мушка и женска екипа, затим одбојка, одбојка на пијеску, карате, стријелци и планинари са женским екипама.
– Такмичење у атлетици почиње на дан отварања када ће наше атлетичарке наступити у трци на 800 метара. Атлетска такмичења настављају се у четвртак и петак. Добре резулате и медаље са МОСИ за нашу општину очекују се од Саре и Александра Лучића, али и од осталих такмичара успјешни наступи и високи пласмани – нагласила је она.
Одбојкашице наступају у групи  са Фочом, Колашином и Чајетином у конкуренцији од 15 екипа.
– Одбојкашице из Сокоца наступиће и у оквиру такмичења у одбојци на пијеску гдје је пријављено 14 екипа а наше играју у групи са Чајетином и Колашином. За такмичење у стрељаштву је пријављено 11 екипа, а наше такмичарке су Маријана Мијатовић, Ана Пејић, Тамара Максимовић и Тамара Лиздек – додала је Мијатовић.
Планинарска женска екипа надметаће се у конкуренцији од осам, а екипу у саставу (Милица Делић, Наташа Мутабџија и Катарина Кезуновић) очекује  надаметање у борби за медаљу.
– На МОСИ наступиће и каратисткиње из Сокоца Исидора Боровчанин кате појединачно и Александра Јакшић борбе појединачно од којих се такође очекују добри пласмани и бодови за генерални пласман општине. Спортистима из Сокоца желим успјехе на спортским теренима – нагласила је Мијатовић и додала да финансијску подршку у трошковима учешћа сноси Општина Соколац, те упутила захвланост начелнику Миловану Бјелици.
Осим спортског дијела домаћини су припремили и богат културно-забавни програм. На градском тргу одвијаће се концерти, а наступиће Дејан Петровић, Амадеус Бенд, Жељко Васић и група Кербер.
Међуопштинске омладинске спортске игре МОСИ су традиционална смотра и манифестација спорта и физичке културе општина учесница из Федерације Босне и Херцеговине, Републике Српске, Црне Горе и Србије. Манифестација која је осим спортског  дијела проткана дружењем, успостављањем нових пријатељских веза, је смотра младости и љепоте.
Свечано затварање игара је у недељу 14. јула, када ће бити извршена додјела награда и признања најуспјешнијим појединцима и екипама.
Наредне године спортске игре јубиларне 60. МОСИ одржаће се у Вишеграду.
Резултати свих спортова уживо, могу се пратити на линку: