СУТРА И ДО 40 СТЕПЕНИ ЦЕЛЗИЈУСОВИХ

Република Српска - ФБиХ - вријеме

0
53

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра ће бити пртежно сунчано са температуром ваздуха до 38, на југу до 40 степени Целзијусових.

У многим предјелима очекује се тропска ноћ, минимална температура ваздуха ће остати изнад 20 степени Целзијусових током цијеле ноћи, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током поподнева и вечери на западу се очекује развој облака који ће само понегдје донијети краткотрајну кишу или пљусак.

Вјетар ће бити слаб, југозападни у Херцеговини и на југозападу, а у осталим предјелима источни и сјевероисточни.

Јутарња температура ваздуха биће од 18 до 24, на југу до 26 степени Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Данас је било сунчано вријеме, уз умјерену облачност. У Херцеговини су забиљежени пљускови и грмљавина.

Током послијеподнева у западним и понегдје у источним подручјима се очекују локални пљускови праћени грмљавином.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница 18, Чемерно 26, Калиновик, Кнежево и Мраковица 28, Гацко и Соколац 29, Дринић, Мркоњић Град и Неум 30, Шипово, Бихаћ и Дрвар 31, Нови Град, Бугојно, Ливно и Сански Мост 32, Бањалука, Билећа, Приједор, Рибник, Србац, Сребреница, Градачац, Сарајево и Тузла 33, Добој, Зворник, Рудо, Требиње и Фоча 34, Вишеград, Бијељина и Широки Бријег 35, Зеница 36, те Мостар 38 степени Целзијусових.