ИЗМЈЕНЕ У САОБРАЋАЈУ НА МЈЕСТИМА ИЗВОЂЕЊА РАДОВА И ПРЕМА СРЕБРЕНИЦИ

Република Српска - ФБиХ - путеви

0
42

Саобраћај се на већини путева одвија несметано, осим на дионицама на којима се изводе радови, измјене су и у средњем Подрињу, према Сребреници, због комеморације, а из Ауто-мото савеза Републике Српске возачима препоручују да у најтоплијем дијелу дана избјегавају дужа путовања.

За сва теретна возила укупне масе изнад 3,5 тоне данас је забрањен забрањен саобраћај од 5.00 до 20.00 часова на магистралном путу Коњевић Поље-Братунац и регионалним путевима Братунац-Сребреница-Зелени Јадар и Зелени Јадар-Милићи.

Такође, на снази је и забрана превоза експлозивних материја у друмском саобраћају магистралним путним правцима Дрињача-Коњевић Поље-Милићи, Власеница-Луке, Коњевић Поље-Братунац, те регионалним путевима Дрињача –Братунац,
Братунац-Сребреница и Сребреница-Зелени Јадар.

Због постављања водоводних цијеви до 16. јула измјене у саобраћају су на дионици магистралног пута Бањалука-Српске Топлице.

Саобраћај је због неопходних радова обустављен на магистралном путу Црна Ријека-Јајце, те преусмјерен на пут преко Мркоњић Града и Језера.

Због деминерских радова до 2. августа долазиће до повермене обуставе саобраћаја на магистралном путу Котор Варош-Теслић, у мјесту Рујевица, осим викенда. Обуставе ће бити између 7.30 до 13.00 часова на сваких 30 минута и пропуштањем од 15 минута.

Саобраћај је због неопходних радова обустављен на магистралном путу Црна Ријека-Јајце, те преусмјерен на пут преко Мркоњић Града и Језера.

Радови се изводе и на подручју Приједора, Требиња, на путу Гацко-Тјентиште, у мјесту Саставци, због чега се саобраћај одвија успорено.

На магистралном путу Приједор-Козарац због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор измијењен је режим саобраћаја.

Измјена саобраћаја је и на дионици магистралног пута Бродар-граница Српске и Србије у тунелу Трговиште.

Због постављања расвјете у тунелу „Сијерачке стијене“ измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, као и на ауто-путу Градишка-Бањалука због радова на мосту „Богдановац“.

Због радова на магистралном путу Нова Топола-Клашнице измијењен је режим у одвијању саобраћаја, а до повремених обустава долази и на регионалном путу Добој-Модрича у Костајници због минирања у каменолому „Грапска-Костајница“.

Саобраћај ће повремено бити обустављан на дионици магистралног пута Љубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома „Рогоушићи“ због извођења радова. Обуставе ће бити петоминутне и трајаће до 19. јула.

На локалитету Хан Дервента у општини Пале због минерских радова долази до повремене обуставе саобраћаја на дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, а измјене су због радова и на дионици магистралног пута Хан Пијесак-Соколац.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћаном траком. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја све до краја године.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу дионица Руданка-Добој због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору „Пет це“ од моста Руданка до тунела Путниково брдо два. Радови су продужени до краја године.

Клизишта успоравају саобраћај на магистралном путном правцу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову и на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На регионалном путу Станари-Руданка, на превоју Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

До повремене обуставе саобраћаја, због извођења минерских радова, долази на дионици магистралног пута Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице.

У ФБиХ санациони радови актуелни су на магистралним путевима Лашва-Каоник, Кладањ-Власеница, Добро Поље-Миљевина, Чевљановићи-Нишићи и Семизовац-Средње.

Забрана саобраћаја за теретна возила изнад три и по тоне биће на снази 11. јула на свим путним правцима који из смјера Сарајева, Тузле и Зворника воде ка Сребреници.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

До краја августа, за међународни путнички саобраћај отворен је гранични прелаз Крстац на путу Гацко-Никшић.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила изнад пет тона највеће дозвољене масе, те се преусмјеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити прелаз Шепак.