ОКО 2.500 СПОРТИСТА ИЗ РЕГИОНА НА ОМЛАДИНСКИМ СПОРТСКИМ ИГРАМА У УЖИЦУ

Република Србија - регион - МОСИ

0
79
Фото: Инфо центар Соколац

Свечаним отварањем на стадиону „Радомир Антић“ у Ужицу почеле су 59. Међуопштинске омладинске спортске игре /МОСИ/ које су окупиле око 2.500 спортиста из пограничних крајева Србије, Црне Горе и Републике Српске, односно БиХ.

Игре је свечано отворила каратисткиња Лидија Трмчић.

Присутнима се обратила градоначелник Ужица Јелена Раковић Радивојевић која је поздравила све спортисте и пожељела им добро такмичење и лијеп боравак у овом граду.

Она је истакла да је Ужице спремно да угости све учеснике ове манифестације.

Радивојевићева је додијелила захвалнице истакнутим појединцима који су допринијели развоју и очувању МОСИ.

Фото: Инфо центар Соколац

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић који присуствује овим играма у Ужицу рекао је да је У Ужицу и 80 спортиста из Вишеграда.

„Очекујемо добре резултате, а Висеград је домаћин наредне године 60. јубиларни МОСИ, припреме су у току и вјерујем да ћемо бити добри домаћини“, истакао је Ђуревић.

Отварању ове манифестације присуствовали начелници општина Вишеград Младен Ђуревић, Ново Горажде Мила Петковић, Соколац Милован Бјелица.

Синоћ је на Тргу партизана одржан концерт Дејана Петровића и Биг бенда, данас ће бити Амадеус бенда, а у петак, 12. јула, концерт Жељка Васића. У суботу 13. јула на Тргу партизана наступиће група Кербер.

МОСИ ће трајати до недјеље, 14. јула, када заставу домаћина за сљедећу годину преузима Вишеград.

Соколац предствља 45 спортиста са вођама екипа, а такмиче се у шест спортских грана са седам екипа. Атлетика мушка и женска екипа, затим одбојка, одбојка на пијеску, карате, стријелци и планинари са женским екипама.