ПОЛИТИКА ПРИВАТНОСТИ

Веб сајт infocentar.ba врло озбиљно схвата своју одговорност у погледу заштите података о личности.

infocentar.ba (у даљем тексту Веб сајт) обвезује се да ће штитити Вашу приватност и омогућити Вам најбоље могуће искуство коришћења ове веб странице.

Молимо, прочитајте ову изјаву како бисте разумјели како се односимо према Вашим личним подацима. Ова изјава се може мијењати, па препоручујемо да је повремено провјерите.

Ова политика заштите приватности описује начине на које веб сајт користи личне податке посјетилаца. Давањем својих личних података и прихватањем Политике приватности потврђујете да сте сагласни да се Ваши подаци користе на начин описан у овој Политици. Уколико се Политика приватности промијени, измијењени текст Политике ћемо објавити на овој страници. Континуираном употребом овог сајта, као и давањем својих података приликом онлине контакта потврђујете да сте сагласни и са измјенама Политике.

Политика приватности је документ који гарантује заштиту приватности наших корисника на Интернету. Веб сајт можете прегледати бесплатно и без икакве обавезе да откријете свој идентитет или оставите било какве личне податке. Одлучите ли искористити неку од услуга које нудимо (Питање, Коментар, Упит), нужно је да нам оставите личне податке, како бисмо били у могућности да вам обезбиједимо тражено. Тражимо само информације које су нужне како бисмо што боље реализовали Ваш захтјев. (Када се поставља питање, потребан нам је контакт за повратну информацију.)

ПРИКУПЉАЊЕ ИНФОРМАЦИЈА – начин и разлог

Веб сајт тражи Ваше личне податке само ако желите користите неку од наших услуга и самовољно попуните форме на нашем веб сајту.

Посјетите ли веб сајт, наш веб провајдер аутоматски биљежи податке који укључују ИП адресу Вашег рачунара, врсту претраживача, име домена, вријеме посјете, адресу веб странице са које сте дошли, те све информације о страницама које посјетите на нашој веб локацији о чему сте били обавијештени на свим страницама веб сајта.

Ове податке користимо за статистичке анализе о коришћењу наших страница, с циљем да побољшамо квалитет услуге.

Напомена: наш веб провајдер не биљежи Вашу e-mail адресу или било које друге податке, који би се могли искористити за Вашу личну идентификацију. Можете се искључити из беиљежења ових података ако исправно подесите ваш веб претраживач – више о томе у наставку.

Подаци које скупљамо су сљедећи:

  • Домен и IP адреса;
  • Врсту претраживача и оперативног система помоћу којег се приступило нашем сајту;
  • Вријеме приступа и дужину посјете;
  • Стране које посјећујете;
  • Уколико сте посјетили наш веб сајт са неког другог сајта, адресу тог сајта;
  • Уколико нам сами прослиједите информације.

У којим случајевима биљежимо ваше приватне податке?

Постављање питања
(Име, email – на који вам достављамо одговор)
Контакт подаци и питања се чувају у интерној бази докле год аутор не тражи да се питање из интерне базе избрише.

Пријава на билтен (newsletter)
(Име, email адреса)

Остављање коментара
(Име/nickname, email адреса, IP адреса)
Коментари се чувају док аутор не затражи скидање или на наки начин нарушава идеологију веб сајта.

ВАШЕ ЛИЧНЕ ПОДАТКЕ НЕ ДИЈЕЛИМО СА ДРУГИМА НИ ПОД КОЈИМ УСЛОВИМА

Веб сајт неће продавати, трговати, изнајмљивати или давати Ваше личне податке трећој страни ни под којим условима.

СИГУРНОСТ ПРИКУПЉЕНИХ ИНФОРМАЦИЈА

Веб сајт посебно брине да су прикупљене информације о корисницима сигурне и заштићене од губитка, промјена, недозвољеног приступа и било које врсте злоупотребе.

Веб сајт је на сигурном SSL серверу. Придржавамо се строгих безбjедносних процедура у погледу чувања и откривања информација које нам дајете како бисмо спријечили неовлашћени приступ истима.

Са нашег сајта линкови могу водити на друге веб сајтове. Не сносимо одговорност за политику или процедуре за заштиту података, као ни за садржај на овим веб сајтовима.

ПОЛИТИКА КОЛАЧИЋА

Коришћењем нашег веб сајта сагласни сте да можемо да сачувамо колачиће и IP адресе и да им приступимо, да користимо друге методе за прикупљање података о коришћењу веб сајта и побољшамо ваше искуство на мрежи. Усљед недавних промјена у закону, сви веб сајтови који су активни широм одређених дијелова Европске уније морају да добију пристанак за коришћење или чување колачића (или сличних технологија) на вашим рачунарима или мобилним уређајима. Ова политика колачића пружа вам јасне и релевантне информације о колачићима које користимо и о разлозима за њихово коришћење.

ВАШ ПРИСТАНАК

Тиме што настављате да користите наш веб сајт слажете се са тим да можемо да поставимо колачиће на ваш рачунар како бисмо анализирали начин на који користите наш веб сајт. Молимо вас да пажљиво прочитате ову политику колачића како бисте сазнали детаљне информације о подацима које прикупљамо када користите овај сајт. Уколико не желите да прихватите колачиће у погледу вашег коришћења овог веб сајта, морате да престанете да га користите.

ШТА ЈЕ КОЛАЧИЋ?

Колачићи су мале датотеке које се постављају на ваш рачунар преко веб сајтова које посјетите или одређених порука е-поште које отворите. Њихова употреба је широко распрострањена како би веб сајтови могли правилно да функционишу и како би њихови власници могли да добију пословне и маркетиншке информације.

Колачићи које користимо на веб сајту помажу нам да вам обезбиједимо боље искуство на мрежи, памте ваше параметре и помажу нам да побољшамо сајт. Тиме што приступате нашем веб сајту слажете се да се ова политика колачића примјењује кад год приступите веб сајту, независно од уређаја који користите.

КОЈЕ ЛИЧНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ПРИКУПЉАЈУ КОЛАЧИЋИ?

Уопштено, колачић садржи текстуални низ који садржи информације о прегледачу. За рад није неопходно да колачић препозна одакле сте, он само треба да запамти ваш прегледач.

ДА ЛИ МОГУ ДА ПОВУЧЕМ СВОЈ ПРИСТАНАК?

Након што сте нам дали пристанак у погледу коришћења колачића, на вашем рачунару или уређају биће сачуван колачић који ово подешавање памти за наредни пут. Ово престаје да важи након одређеног времена (у сваком случају у периоду од 13 мјесеци). Уколико у било којем тренутку желите да повучете свој пристанак, биће потребно да избришете колачиће преко подешавања у интернет прегледачу. За додатне информације о брисању или блокирању колачића посјетите aboutcookies.org.

КАКО МОГУ ДА ИСКЉУЧИМ КОЛАЧИЋЕ?

Интернет прегледачи вам омогућавају да промијените подешавања у вези са колачићима. У вашем интернет прегледачу дата подешавања се најчешће налазе у менију „Опције” (Options) или „Параметри” (Preferences). За додатне информације можете да искористите опцију „Помоћ” (Help) у свом интернет прегледачу.

КАДА КОРИСТИМО КОЛАЧИЋЕ?

Праћење

Колачићи се користе за прикупљање статистичких података о томе како корисници употребљавају наш сајт. На примјер, за добијање увида у то како посјетиоци користе веб сајт тако да можемо да га побољшамо у смислу његове употребљивости.

Циљање

Колачићи за „циљање” су повезани са услугама које пружају треће стране, као што је дугме „Like” и „Share”. Треће стране пружају ове услуге у замјену за препознавање да сте посјетили нашу веб страницу.

Повезивање са друштвеним мрежама попут Фејсбука може довести до тога да оне користе информације о вашој посјети како би на другим веб сајтовима усмјериле оглашавање на вас.

Колачићи пружају агенцијама за оглашавање информације о вашој посјети тако да оне могу да вам понуде огласе који би вас занимали.

Свим овим колачићима управљају треће стране, а за додатне информације можете да погледате обавјештења о приватности на веб сајтовима самих трећих страна.

Тиме што користите наш сајт прихватате употребу колачића за „циљање”. У неким случајевима прихватање ових колачића представља услов за коришћење веб сајта. Дакле, уколико их онемогућите/блокирате не можемо да гарантујемо како ће наш сајт функционисати.

GOOGLE АНАЛИТИКА

Ова веб страница користи Google Analytics за анализу коришћења веб странице. Google Analytics употребљава колачиће за прикупљање стандардних података интернетских записника и посјетилаца или података у анонимном облику. Информације које генерира колачић о вашој употреби веб странице (укључујући IP адресу) преносе се Google-у. Информације се затим користе за процјену коришћења веб странице посјетилаца и за прикупљање статистичких извјештаја о активностима на веб сајту.

Google-ова правила о приватности доступна су на адреси: https://policies.google.com/privacy.

ПРОМЈЕНЕ ПОЛИТИКЕ ПРИВАТНОСТИ

Све промјене политике приватности ће бити забиљежене овдје, тако да посјетиоци наших страница увијек знају које информације прикупљамо, како их користимо и у којим околностима их дијелимо са трећом страном.