НАЧЕЛНИК ЈУГОВИЋ ПИСАО КОМАНДИ ЕУФОР-а

Република Српска - Пале - начелник - ЕУФОР

0
88

Начелник општине Пале Бошко Југовић упутио је писмо команди ЕУФОР-а у којем је замолио да убудуће, уколико имају потребе за обављањем планираних активности њихових јединица на подручју ове локалне заједнице, о томе обавијесте Општинску управу или њега као начелника.

Поводом јучерашњих активности ЕУФОР-а на подручију општине Пале, а које су изазвале узнемиреност грађана ове локалне заједнице, Југовић је у писму појаснио да због различитих локација – близине школа, вртића, домова за стара лица и изнемогла лица…, као и и опште политичке ситуације у региону и свијету појављивање јединица ЕУФОР-а може изазвати и изазива узнемиреност, страх и бојазан код становника ове општине.

„Са најбољим намјерама желимо да ваше активности буду усмјерене ка миру и сарадњи и позивамо вашег команданта генерал-мајора Ласла Штица да посјетите општину Пале, која је дала изузетан допринос развоју мира, а стално је изложена страху, пријетњама и неизвјесности. У нади да ћете уважити наша очекивања, срдачно вас поздрављам„, наглашава се у писму начелника Југовића упућеног команди ЕУФОР-а.

Оклопна возила резервних снага ЕУФОР-а, њих десетак, јуче су била распоређена на подручју Пала, а ријеч је о планираној вјежби са Оружаним снагама БиХ.

Возила су се налазила на паркингу Тржног центра „Том“, код стадиона „Влајко Петровић“ и у ужем центру Пала.