Свечаном додјелом диплома и пригодним програмом јуче је на Високој школи за услужни бизнис у Сокоцу, испраћена 15 генерација студената ове образовне установе, у оквиру које је дипломе преузело око 140 свршених студената.

Предсједник комисије за међународну сарадњу професор др Марко Милошевић истакао је да школа сваке године добија на квалитету.

  • Неколико година уназад интензивно радимо на међународној сарадњи и склапамо споразуме са страним факултетима како би студентима понудили већи квалитет, да њихове дипломе добију на значају и буду видљивије, јаче и препознате не само на домаћем већ и међународном тржишту. Школа је претходних година остварила значајне напретке, поменућу да имамо практичну реализацију споразума са канадским колеџом Acsenda из Ванкувера, на којем наставу тренутно похађају наша три студента Илија Ђукић, Милица Милидраг и Сергеј Цуревић. Поред тога, школа је учесник два међународна Ерасмус плус пројекта. Један је почео да се одвија јула 2022. године у оквиру којег би на прољеће неколико наших студената требало да се нађе на универзитету Хаен у Шпанији на завршетку треће године стuдија. Поред тога, професори и студенти ВУБ-а ће од 25 новембра до 4. децембра бити домаћини у хотелу City у Сарајеву заједно са колегама из Турске, Италије, Белгије и Румуније спроводити Међународни Ерасмус плус пројекат К-125 International youth mobility на тему „Не дискриминацији“, рекао је Милошевић и додао да се све ради у циљу јачања и препознавања овог факултета и његове дипломе, што су студенти препознали, па се стопа уписа из године у годину осјетно повећава.
Проф. др Марко Милошевић

Драган Вукасовић  професор рачуноводства и ревизије те финансија, сматра да је овај модел образовања перспективан и да га само треба градити.

  • Од прве генерације која се уписала ову школу до данас наш циљ је био да студентима пренесемо знање и спремимо их за праксу, а оним студентима који су већ у пракси да унаприједе своја знања и мислим да овакав облик школе и образовања модел који ће у будућности очувати знање. ВУБ има позитиван имиџ на ширем простору, а ми сваким даном радимо на томе да подигнемо углед дипломе, рекао је Вукасовић и додао да је овом дипломом добијају ниво знања који ће им у будућности олакшати каријеру.
Проф. др Драган Вукасовић

Додијељене су и награде за најбоље студенте који су током школовања остварили највеће просјечне оцијене, и оне су отишле у руке Наталије Шкипине са студијског прoграма Политичких наука и Дилавера Машића са студијског програма пословне информатике.

     

Шкипина је истакла да је током студија стекла прави спој знања и примјењивих вјештина те да је упис на ову високошколску установу била једна од најбољих одлука.

  • Завршила сам Политичке науке смјер национална безбједност. Још од средње школе сам имала жељу да упишем управо овај смјер и могу рећи да сам изузетно задовољна како факултетом тако и наставним кадром који нам је пренио практична знања. Добила сам незаборавно искуство и лекције и све најбоље могу да кажем о овом факултету, казала је Шкипина.

Директор Школе Огњен Бакмаз истакао је да је упис у академску 2022/2023. годину  завршен и да је настава у току.

  • Успјешно смо реализовали поступак реакредитације наше Установе, а по први пут смо били организатори Научне конференције на Јахорини у септембру. Осим тога, постали смо чланица Свјетске организације Универзитета, као једина високошколска установа из Босне и Херцеговине. У овој школској години уписано је око 600 студената на наше студијске програме: предузетништво и финансије и јавна управа и безбједност у трогодишњем трајању, те право, политичке науке и економија и пословање у четверогодишњем трајању. На препоруке рецензената радили смо одређене измјене тих студијских програма, тако да су иновирани, па тако рецимо за студијски програм право и звања дипломирани правник наши студенти могу да полажу правосудни испит, што је једна од новина у односу на претходне године. У нашој установи ради 15 наставника у пуном радном времену, 12 додатно ангажованих наставника и 6 административних радника, рекао је Бакмаз.

Висока школа за услужни бизнис основана је 2007. године, у Сокоцу, са жељом да постане регионални центар модерног образовања, и циљем да образује компетентне и способне лидере, који могу да допринесу развоју  и квалитету пословног окружења.