Састанак на иницијативу предсједника СО Соколац – Тражење рјешења да број одборника у СО остане исти

0
218
Фото: Инфо центар Соколац

На иницијативу предсједника Скупштине општине Соколац Сретка Марјановића данас је одржан састанак у вези новонастале ситуације која се односи на број одборника у СО Соколац за наредни мандатни период и број одборника у Скупштини Града Источно Сарајево. На овај састанак били су позвани начелник општине Соколац Милован Бјелица, шефови клубова одборника и одборници Скупштине Града. Присутни су били само представници локалног парламента из реда Савеза независних социјалдемократа: Ђорђе Радић, Милан Јоловић, Јован Голијан и предсједник СО Сретко Марјановић.

Како је рекао Марјановић предсједник Скупштине општине Источно Ново Сарајево Ведран Јованчић је истакао новинарима да су њихови одборници изгласали измјену Статута и на основу повећаног броја бирача, повећали број одборника са 19 на 21.

  • Предсједник СО Источно Ново Сарајево је у обраћању новинарима поменуо да општина Соколац у том случају мора да смањи број одборника са 21 на 19. Због ових информација данас сам позвао на састанак начелника општине Соколац, шефове клубова одборника и одборнике Скупштине града, како бисмо разговарали на ову тему.

Он је појаснио да га начелник непосредно пред састанак обавијестио да он и два одборинка из Срспке демократске странке који дјелују и као одборници у Скупштини Града неће доћи.

  • Због тога смо остали ускраћени да исти одржимо и покушамо наћи ријешење како би број одборника у СО Соколац остао исти- закључио је Марјановић.